Kunstroute de Straatweg

Aller eerste editie van “ Kunstroute de Straatweg”

“Kunst op de Straatweg?” De Amsterdamsestraatweg, een straat waar veel over gesproken wordt,  waar veel gebeurt. Maar kunst, is dat er aan de Amsterdamsestraatweg? Jazeker! In allerlei vormen. Ontdek het zelf op 14 september van 12.00 tot 16.00 uur, tijdens de allereerste editie van “Kunstroute de Straatweg” wat er allemaal in de straat en in de wijk gemaakt wordt. Op 17 locaties nemen lokale kunstenaars u mee naar hun wereld.

“Kunstroute” Tijd voor een allereerste Kunstroute over deze bijzondere straat vonden Ghita van Bergen, van Ghita Art & Community Development en Susan van Duuren, bestuurslid van Ondernemersvereniging #ASW030 en eigenaresse van fem fotoshop. Ghita ziet de Amsterdamsestraatweg als “rode loper” naar andere culturele gebieden in de stad, houdt van de energie van de straat en zou niets liever willen dan een eigen Gallery in de straat. Ze ziet de straat echt weer opbloeien en denkt dat de kunstroute een positieve bijdrage levert. Susan is het daar volledig mee eens. “Het is een nieuw evenement aan de Amsterdamsestraatweg, de ondernemers hebben er heel erg veel zin in en zelf krijgen we ook weer frisse energie en ideeën door mee te doen”. De 17 locaties waren er dan ook zo.

 

Lees verder

“Wat is er te zien?” Sommige projecten zijn geïnspireerd door de Amsterdamsestraatweg, in sommige projecten zit letterlijk een stukje “Straatweg” verwerkt. Ook zijn er een aantal optredens en workshops, zeker ook leuk voor kinderen. Voor de kinderen zijn er diverse workshops, waar zij gratis aan kunnen deelnemen.  Om 11.30 uur is de officiële opening aan de Plantage. Hoe? Dat houden we nog even als een verrassing!

“Op Expeditie!” “Kunstroute de Straatweg” maakt deel uit van het evenement “ Expeditie de Straatweg”, wat dit jaar een derde editie krijgt op zondag 15 september aan de Plantage, bij de Amsterdamsestraatweg. Dit jaar heeft de expeditie het thema “Jazz, Kunst & Culinair!” Susan verteld: “De expeditie is tot stand gekomen om de bezoekers van de straat te laten ontdekken wat de straat allemaal te bieden heeft”. De straat wordt te vaak negatief belicht en dat is erg jammer want er zijn heel veel leuke en positieve kanten aan de straat. Door letterlijk op “expeditie” te gaan ontdekt men de positieve kant van de Amsterdamsestraatweg. Dus kom, ontdek en ervaar de Amsterdamsestraatweg, een Wereldse straat!

De kunstroute wordt georganiseerd door Ghita Art & Community Development en #ASW030 ondernemersvereniging.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van: