De Amsterdamsestraatweg, zo lang als de naam zelf! Een straat met veel verschillende culturen en ondernemers die net zo divers zijn! Een echte Wereldse straat! Door het jaar heen worden er door #ASW030 verschillende evenementen georganiseerd( tussen Paardenveld & Marnixlaan). Soms speciaal voor kinderen, soms om echt op “ontdekkingsreis” langs de winkels te gaan. Nieuwe evenementen vind je op de evenementen pagina. Daar vindt je de informatie over het evenement, welke datum en de tijden. Op deze pagina blikken we terug op de evenementen die al geweest zijn. Veel plezier met de terugblikken en tot ziens bij de evenementen van de Amsterdamsestraatweg!

Ook dit jaar kon er via een ansichtkaart een kerstpakket voor iemand  die dat verdiend aangevraagd worden.  Van 9 tot 17 december konden deze ingevuld en ingeleverd worden. En dat is volop gedaan! Dank voor de aanmeldingen. Dit jaar viel vooral op dat de de aanmelders gekozen hebben voor mensen die de wijk, de straat of het leven van elkaar wat mooier gemaakt hebben. In totaal zijn er 30 pakketten uitgedeeld. Een resultaat waar #ASW030 trots op is! En om de feestvreugde nog wat te verhogen, kwam op 21 december de kerstman ook nog even een bezoekje brengen aan de straat. Vergezeld door twee dames in Dickensstijl wandelde de kerstman langs de winkels en trakteerde het winkelend publiek op een zuurstokje of een bonbonnetje. Maar ook werd de echte #ASW030 linnentas uitgedeeld, zodat de kerstaankopen makkelijk mee naar huis konden.

 Klik hier voor de fotoserie:

Sinterklaas bezoek aan de Amsterdamsestraatweg

Zaterdag 30 november bracht de Sint met 3 van zijn Pieten een bezoek aan de Amsterdamsestraatweg. De kinderen kregen allemaal wat lekkers van de Sint. En de goede man kreeg zelf prachtige tekeningen van de kinderen. Maar sowieso al die blije snoetjes deed de Sint al goed. Hij beloofde de kinderen allemaal dat ze hun schoen mochten zetten en dat er misschien op  “Pakjesavond” net zo’n groot cadeau zou zijn als de Sint deze zaterdag bij zich had. Na een paar uurtjes was het voor de Sint weer tijd om verder te gaan.

Klik hier voor de fotoserie:

Halloweenparade:

De Amsterdamsestraatweg, een straat met een leeftijd van 207 jaar, en een zeer rijke geschiedenis. Aangelegd in opdracht van Napoleon en soms, heel soms als de nacht valt hoor je nog wat van de geschiedenis van de straat terug in het gehuil van de wind.

Het paardengetrappel en de trom van de soldaten op weg naar Amsterdam vanuit Parijs, of de dieren bij het Abattoir wachtend op…….hun dood! Maar ook de vrolijkere klanken zoals de het belletje van de tram, al rijdt deze sinds 1938 niet meer. Of het fluitje van de conducteur bij de stopplaats Amsterdamsche Straatweg, waar men de trein kon nemen. In al die jaren werd er ook veel handelgedreven aan de straat. Sommige ambachten van oudsher zijn nog steeds te vinden aan de straat! En 1x in het jaar zo rond 31 oktober zijn sommige verloren zielen zelfs even te zien. Mensen die onderdeel van de straat zijn geweest, werkzaam of winkelend. Ze zijn al lang geleden overleden, maar hebben nooit de reis naar het Hiernamaals kunnen voltooien, hun ziel blijft verbonden met de Amsterdamsestraatweg, de straat houdt hen hier! Zou er “iets” zijn wat hen rust geeft?  Zo kan je het Singelmonster tegen komen! Deze man voer vroeger met zijn vracht naar de stad Utrecht en zocht zijn vermaak aan de Amsterdamsestraatweg, want gelegen vlakbij de Vecht en de Singels van de stad, viel er veel te handelen en te beleven. Deze man is het oudste wezen dat op zoek is naar eeuwige rust. Maar ook de Heer van Stand die altijd naar de banketbakkerij aan de straat kwam wandelt zo nu en dan nog eens over de straat, op zoek naar Hemelse lekkernijen. Eén van de oudere beroepen aan de straat is die van de fotograaf. Zeker is dat dit beroep op dezelfde locatie als 80 jaar geleden nog steeds wordt uitgeoefend. En wat maakt nu een goed portret? De fotograaf of het model?? En heb je wel eens gezien dat ogen je altijd volgen?? Let maar eens op, als je durft! Van een wat jongere generatie is de man die zijn fiets kwijt is! Staat die nou hier of toch daar? En hoe raakt hij hem nou nooit meer kwijt?

Met een flinke stoet monstertjes, pompoenen en spoken lukte het om de dolende zielen rust te geven en werd het weer rustig aan de Amsterdamsestraatweg. Tenminste voor een jaar dan, tot de volgende Halloween!

Klik hier voor de  fotoserie:

Suikerfeest 2019

Woensdag 5 juni werden de bezoekers en ondernemers van de Amsterdamsestraatweg tussen Paardenveld en Marnixlaan weer getrakteerd op iets lekkers in het kader van het Suikerfeest. Een evenement wat zeker ook thuis hoort op een wereldse straat. Leren van elkaars tradities en hoe leuk is het om samen lekker te snoepen? De lekkernijen waren uiteraard van onze eigen Straatweg ondernemers en naast een mierzoete tafel met vooral veel snoepjes en natuurlijk Baklava, was er ook een tafel met lactose & glutenvrije cakejes en veel fruit. Zo kon iedereen snoepen naar keuze.

Klik hier voor een terugblik.