De Kunstroute 2020 zit er al weer op!

Dank aan alle kunstenaars, ondernemers, en vrijwilligers voor de bijdrage aan deze route!

Kunst aan de Straatweg?
Is er kunst aan de Amsterdamsestraatweg te vinden? Ja zeker! Wat dacht je van de kleurrijke wijze van het gestapelde fruit bij de nieuwe groenteboer op nummer 208. Of de prachtige kleuren van de kapsels van Kinki Kappers, de strakke lijnen van Brothers Barbershop.

Heb je zelf talent?
Misschien ontdek je wel eigen talenten bij één van de workshops bij &Meer. Of val je voor de kunstig aangebrachte Swarovski steentjes op fashion items bij Francis mode. En wat dacht je van de hele wijze waarop de ondernemers het hoofd boven water weten te houden in deze moeilijke coronatijd, dat is al kunst op zich!

Muurschilderingen!
Maar natuurlijk is er ook letterlijk kunst te vinden aan de Amsterdamsestraatweg. Zo was de straat vorig jaar zelfs wereldnieuws met de Boekenkast, muurschildering van Jan is de man en Defeat. Dit jaar heeft Jan hèt entree van de Amsterdamsestraatweg een prachtige muurschildering gegeven met als onderwerp de geveltjes van de straat.  Afzonderlijk zijn deze gevels al kunst te noemen. Zo veel verschillende stijlen zijn er.

Inspiratie op straat
Maar de bewoners in de wijk kunnen er ook wat van! Wat dacht je van Kathrin Locker die er zelfs een project van heeft gemaakt om de gezichten van de Amsterdamsestraatweg te schilderen, passanten èn ondernemers. Leuk om te kijken welke je kan herkennen. Al deze vormen van kunst zijn er zeker te zien tussen 12 september en 12 oktober tijdens de tweede editie van “Kunstroute de Straatweg”. In verschillende etalages, bij horeca en bij leegstaande panden is de kunst te bewonderen van zeer verschillende kunstenaars.

De kunstroute is tot stand gekomen door een samenwerking van #ASW030 met Ghita van Bergen, van Ghita Art & Community Development.